Onze bestemmingen

Hoge Vogezen,
tussen meren en bergen

De beroemde blauwe ‘skyline’ van de Vogezen ontsnapt uit de aardrijkskundeboekjes van je kinderjaren en toont zich van zijn beste kanten.
Zowel ’s zomers als ’s winters is het Gebergte de Vogezen een waar paradijs voor wandelaars, buitenmensen en natuurliefhebbers. De reus van Lorraine, de Hohneck van 1.363 meter hoog, steekt boven de Merenvallei uit en huisvest hier en daar een kudde gemzen. Deze authentieke en beschermde natuur verenigt een bruisend vakantiegevoel met pure bezinning.

M. Laurent
G. Pecqueur

Bergkamroute

De route slingert vanuit de dalen door de holtes van bergen met ronde vormen, bezaaid met boerderijen, chalets en mooie dorpen, naar de bergkammen van de Vogezen. Het uitzicht vanaf de toppen is adembenemend: de beroemde blauwe ‘skyline’ van de Vogezen ligt voor het grijpen. Vanaf de Hohneck, de hoogste top, gaat de tocht naar de hoog gelegen stoppelweiden, waar een tussenstop in een ferme-auberge een welkome onderbreking is van de lange tocht. Goh, toevallig! De bosbessentaart komt net uit de oven. Onweerstaanbaar!

Ontdekken

La Bresse, bergstad

Het stadje La Bresse is zomer en winter een ideale bestemming voor een natuurvakantie. Zin in actie? Aan buitenactiviteiten ontbreekt het niet: avonturenpark Bol d’Air, Schlitte Mountain, parapente, mountainbike, korte en lange wandeltochten… ’s Winters staat de wintersport centraal: alpineski, langlaufen, snowboard, tochten maken op sneeuwschoenen, in een slee… Het is het grootste skigebied van het Gebergte de Vogezen met een dertigtal pistes verspreid over 220 hectaren

Ontdekken
M. Laurent

Gérardmer, de parel van de Vogezen

In de zomer is het meer van Gérardmer een prima watersportplek: stand up paddle, waterfietsen, zwemmen, zeilen, roeien, rondvaart in boot op zonne-energie… Er gaat ook een wandelpad van 6,5 kilometer om dit oorspronkelijke gletsjermeer. In de winter genieten skiliefhebbers van de 21 pistes van het skigebied en van de 100 kilometer langlaufloipes die in verbinding staan met die van de langlaufgebieden van Xonrupt en La Bresse

Ontdekken

Onze tip

Pak de fiets om ten volle te genieten van de fraaie landschappen in de dalen van de Vogezen. Wil je verder, langer rijden of hogerop? Pak de e-bike uit de Vogezen van het bedrijf Moustache Bikes! Fietsen wordt een stuk eenvoudiger en vooral veel gemakkelijker. Een gezonde manier om te genieten van de omgeving.

www.hautes-vosges.net

 

TOP 5 De musts
van deze bestemming

Gérardmer, de Parel van de Vogezen

Midden in de Merenvallei ligt verscholen in het groen het bergstadje Gérardmer. Rondleiding met uitleg van dit bergoord of rondvaart op het meer dat van oorsprong een gletsjerdal was, de charmes van de Parel van de Vogezen laten je niet onbewogen.

Meer hierover

Garnier-Thiebaut: uitmuntend weefsel

Sinds 1833 weeft deze fabriek in de Vogezen het mooiste huislinnen uit de Franse traditie. Damast met oneindige motieven en nuances, tafel-, bed- of keukenlinnen, in chique, city-, chalet-, bistrostijl, het kiezen wordt je niet gemakkelijk gemaakt.

Meer hierover

Boerenmenu 'marcaire', smullen bij de boomgrens

Staat er 'repas marcaire' op de menukaart in een van de fermes-auberges in de bergen? Probeer gerust! Dit menu is een erfenisje van de herders uit de Hoge Vogezen en bestaat uit hartige taart, gerookt vlees met 'tofailles' (aardappelschotel) en bosbessentaart ('brimbelles') toe. Na zo'n hap kun je er weer even tegen!

Meer hierover

'Sentier des Névés, absoluut bergachtig

Een 'névé' is een sneeuwveld dat tegen de bergtoppen ligt die de meeste wind vangen. Een spectaculair verschijnsel dat zijn naam gaf aan deze wandeltocht, een sportieve tocht met veel stijgingen op de Col de la Schlucht, via het gletsjerdal van Frankenthal en de top van de Hohneck, van 12 kilometer die 3.30 uur duurt.

Meer hierover

Avonturenpark Bol d'Air: pure sensatie

Sensaties gegarandeerd voor alle leeftijden! Activiteiten genoeg: Fantasticâble, de reuzentokkelbaan voor een duovlucht van meer dan 100 km/u, of Bol d'Air Line, de laatste attractie, uniek in Frankrijk, om tussen de dennen te slalommen.

Meer hierover

Belangrijke
evenementen

Arrangementen / Accommodatie / Info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden