Onze bestemmingen

Épinal
en de kuursteden in de Vogezen

Reizen in een historierijk land, een bron van wellness
Épinal ligt aan de Moezel. Het stadje is gemakkelijk te voet of op de fiets te ontdekken: historische of culturele escapade, shoppen, of gewoon rondkijken en slenteren. De prenten uit Épinal zijn wereldberoemd. Niet al te ver van de rivier van de meest beboste stad van Frankrijk ontspringen in de bergen van de Vogezen bronnen die door kuurcentra geëxploiteerd worden.

A. Gacia
O. Roux
H. Bleys

Prentenstad: vakmanschap en traditie

De Prentendrukkerij van Épinal, voorheen Pellerin, getuigt van 3 eeuwen vakmanschap in de prententraditie. Nu geven moderne ontwerpers een nieuwe draai aan werken uit het verleden in de werkplaatsen waar de traditionele vervaardiging van prenten voortleeft. Het Prentenmuseum, vlak naast de drukkerij, toont een uitzonderlijke collectie oude prenten en eigentijdse kunstwerken. Prentenmuseum + Prentendrukkerij = Prentenstad: Cité de l’Image.

Ontdekken

Onze tip

Zoek het hogerop!

Fans van opmerkelijke vergezichten, breng vooral een bezoek aan de burcht van Épinal. Dit Historische Monument troont boven de stad en het dal van de Moezel. Een park in Engelse stijl omsluit de ruïnes van deze middeleeuwse burcht.

Meer hierover

Must see top 5 van deze bestemming

Departementaal Museum voor Oude en Hedendaagse Kunst

Achter de moderne architectuur van dit bouwwerk van glas en staal schuilt een van de meest belangrijke collecties hedendaagse kunst van Frankrijk, oude schilderijen en opmerkelijke archeologische vondsten. Rembrandt en Georges de La Tour hangen naast werken van kunstenaars uit de 20e eeuw.

Meer hierover

Fietsen in de omgeving van Épinal

Sportief of gezellig toeren met het gezin, de fiets is koning in Épinal en omgeving. Er zijn meer dan 1.400 kilometer erkende pistes speciaal voor de mountainbike. Toerfietsers hebben de keuze uit 13 gemarkeerde tochten, van 40 tot meer dan 100 kilometer.

Meer hierover

'Chemin des Images', een prentenpad in het hart van de stad

Elk jaar laten 15 vers gediplomeerde kunstenaars zich inspireren op volksprenten en exposeren ze hun werken buiten in Épinal. Dit bonte kunstpad bestaat alleen in de zomer en verbindt het Prentenmuseum, waar de originele prenten vandaan komen, met het Departementaal Museum voor Oude en Hedendaagse Kunst.

Meer hierover

Reis door de tijd in de Thermen van Plombières-les-Bains

Het natuurlijk warme bronwater van Plombières staat bekend om de heilzame werking. Een ideale plek om bij te tanken! Moeilijk om de aantrekkingskracht van de bubbelbaden, de warme betegelde zalen en de watermassagebaden van het Romeinse balneocentrum Calodaé te weerstaan, een plek met een opmerkelijke architectuur.

Meer hierover

Thermen van Bains-les-Bains: verademing en ontspanning

Profiteer in een bosrijke omgeving van het verkwikkende kuurcentrum van Bains-les-Bains. De spa en de beautyfarm bieden gezichts- en lichaamsbehandelingen die ontspanning combineren met wellness in een art-decosfeer. Mateloos genieten!

Meer hierover

Belangrijke
evenementen

Arrangementen / Accommodatie / Info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden

Maar ook...