Onze bestemmingen

Épinal en de kuursteden
in de Vogezen

Erfgoed & wellness

Verrassende prentjes van Epinal, ontspannende kuursteden… de Vogezen hebben heel wat in hun mars! Het ontbreekt er niet aan kuuroorden: Vittel, Contrexéville, Bains-les-Bains, Plombières-les-Bains… keuze te over. Zoek je een combinatie van ontspanning en cultuur? Ontdek het geboortehuis van Jeanne d’Arc in Domrémy, de prentencollecties van Epinal, de instrumentenbouw in Mirecourt.

Épinal, Bain-les-Bains en Plombières-les-Bains

In Epinal zijn prenten nog altijd even populair, dankzij moderne illustratoren die deze achttiende-eeuwse traditie doen voortleven. Ze onderhouden de prententraditie in de Cité de l’Image (Prentenstad), een museum met 110.000 prenten, en de prentendrukkerij Pellerin, waar je oude en moderne druktechnieken ontdekt. Niet ver van Epinal, in Bains-les-Bains en Plombières-les-Bains, is water een bron van wellness. Elke kuurstad heeft zijn eigen specialiteit.

Ontdekken

Vittel en Contrexéville

De kuuroorden van de Vogezen kenden hun bloeitijd in de Belle Epoque. In die tijd kwam de Europese aristocratie er profiteren van de berglucht en het heilzame water. Vittel en Contrexéville zetten de kuurtraditie voort in de vorm van traditionele kuren, wellnessarrangementen en spacentra. Zowel topsporters als stedelingen op zoek naar rust en weldaad vinden in deze kuuroorden passende behandelingen. Beide steden hoeven hun vakkennis allang niet meer te bewijzen. In de nabije omgeving vind je bezienswaardigheden van een totaal andere aard, zoals het geboortehuis van Jeanne d’Arc en het strijkinstrumentenmuseum in Mirecourt. De bouw van strijk- en tokkelinstrumenten is een traditie die dateert van de zeventiende eeuw.

Ontdekken
M. Laurent