Onze bestemmingen

Bergen
van de Vogezen

In groen & blauw

De bergen van de Vogezen garanderen ‘s zomers en ‘s winters een 100% natuurlijke vakantie. Beleef unieke ervaringen in het hart van de natuur in het dierenpark van Sainte-Croix of in Center Parcs. Wandelen in het bos, ontspanning en zwemmen in de bergmeren, eerste keer in de sneeuw of adembenemende wintersportvakantie voor doorwinterde sportfanaten, in elk seizoen andere sensaties!

Hoge Vogezen

Hoge Vogezen, sensatie puur natuur in elk seizoen! De unieke bergen van de Vogezen lenen zich voor boswandelingen en wandeltochten op toppen zoals de Hohneck. Activiteiten te over voor een sportieve vakantie: te voet, op de mountainbike of… in de lucht. De frisse bergmeren zijn ideale zwem-en watersportplekken. In de winter ontvangen de skioorden je voor een geslaagde gezinsvakantie. De gemeentes Gérardmer en La Bresse dragen het gezinsvriendelijke label ‘Famille Plus Montagne’ en verwennen gezinnen op aangepaste activiteiten en entertainment, maakt niet uit in welk seizoen!

Ontdekken

Land van Bitche

Het Land van Bitche ligt midden in het Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen (wereldbiosfeerreservaat van de UNESCO). De natuur bestaat hier voornamelijk uit roze zandsteen, water en bossen.
In het verleden zijn in het landschap allerlei soorten verdedigingsbouwwerken aangelegd. De Citadel van Vauban staat midden in Bitche. Je bezoekt dit indrukwekkende bouwwerk via een realistische rondleiding. Ga voor meer achtergrondinformatie over de Maginotlinie naar de Simserhof bij Siersthal, waar je de vijftig laatste gevechtsdagen in mei 1940 bijna aan den lijve ondervindt. Of bezoek het uitstekend bewaard gebleven Fort Casso in Rohrbach-lès-Bitche. Het Land van Bitche staat ook bekend om de talentvolle ambachtslieden die de glas- en kristaltraditie succesvol doen voortleven in Meisenthal en Saint-Louis.

Ontdekken
JC. Kanny

Land van de Donon

Saint-Dié-des-Vosges, een stad met een geschiedenis van vrijwel vierduizend jaar oud, ligt midden in het Land van de Donon. Ontdek in deze geografiestad de verrassende Vrijheidstoren en het museum Pierre-Noël. Saint-Dié staat bekend als internationale geografiestad omdat de Nieuwe Wereld op deze plek in het jaar 1507 de naam Amerika toegewezen kreeg. America is overigens ook de naam van het nieuwe zwemcomplex van Saint-Dié, waar zelfs duikers en snorkelaars aan hun trekken komen. Neem vanuit Saint-Dié de toeristische route van de 3 Abdijen en ontdek prachtige religieuze gebouwen uit roze zandsteen in Senones, Etival-Clairfontaine en Moyenmoutier.

Ontdekken

Sarrebourg

Vanaf de top van de rots van Dabo (664 meter) is het uitzicht op de Noordelijke Vogezen adembenemend: één groene zee van bergen, met hier en daar meren en waterplassen. Absolute aanraders: het meer van Lindre waar zeldzame vogels te spotten zijn, en het Stockmeer.
Voor nog meer natuur en een ontspannende vakantie met het gezin of vrienden kun je terecht in Center Parcs. In het dierenpark van Sainte-Croix zie je een van de mooiste collecties Europese dieren, sommige dieren lopen vrij rond in het park. Aan de rand van deze prachtige natuur ligt het vestingstadje Phalsbourg, ooit versterkt door Vauban. Wat zuidelijker ligt Sarrebourg. De kapel in het centrum huisvest een monumentaal werk van Chagall: een glas-in-loodraam van 12 meter hoog op het thema Vrede.

Ontdekken
Rocher de Dabo © JC. Kanny