B.JAMOT
Goed eten

Er tussenuit
in de fensch valley

3 dagen / 2 nachten

Je wilt er graag een weekendje tussenuit en vooral niet te ver van huis? Zoek niet verder, in een paar uurtjes rijden ben je in Knutange. Dit dorp ligt in een landelijke omgeving met een mijnbouwtraditie in het Driegrenzenland, net over de Luxemburgse grens in de Franse Moezelstreek.

Je logeert in een royaal herenhuis, voormalige woning van de directeur van de mijnen, naast het dorpspark. Er heerst een gezellige, gastvrije sfeer, het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Het hotel telt een dertigtal comfortabele, ruime kamers waarvan vier gezinskamers.

Maar je wilt natuurlijk ook naar buiten! Rondom het dorp zijn talloze leuke wandelmogelijkheden. Profiteer van zo'n wandeling om te genieten van de vredige vergezichten over de bossen boven de vallei.

Neem een duik in de fascinerende wereld van de mijnen in het openluchtmuseum in de vorm van een authentieke ijzermijn bij Neufchef (4 km). De rondleidingen over de ertswinning in de onderaardse mijntunnel worden verzorgd door oud-mijnwerkers.
Het kasteel van La Grange ligt op 15 kilometer van het hotel, weer een compleet andere omgeving. De huidige eigenaars bewonen het kasteel en stellen het open voor bezoek in de zomermaanden. Te zien: Vlaamse wandtapijten, aardewerk en porselein, en een eigentijdse tuin.

Onze tip
Van tuinen gesproken, de Sporentuin rond de hoogoven U4 van Uckange (11 km) is het resultaat van een onmogelijk lijkende uitdaging. De groots opgezette tuin is aangelegd op een verlaten industrieterrein. De plek leent zich voor een wandeling in de sporen van het staalverleden van Lorraine.

EB Logo Een door Lorraine Tourisme gecertificeerd bedrijf Meer hierover

Info

Dit arrangement bevat…
  • 2 overnachtingen met ontbijt
  • 2 aperitiefjes van het huis
  • 1 streekmenu (incl. moezelwijn)
  • 1 menu voor fijnproevers van 6 gangen (incl. wijn)
  • Persoonlijk programma in overleg
Geldigheidsdatum

Tot 31/12/2019

Localisation

Les informations recueillies à partir de ce formulaire sont nécessaires au traitement de votre demande (sauf mention contraire). Elles sont enregistrées et transmises au pôle marketing et digital de Lorraine Tourisme en charge du traitement de votre demande d’information touristique. Ces données sont conservées 3 ans. Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux données vous concernant, que vous pouvez exercer en adressant une demande par courriel à contact@tourisme-lorraine.fr ou par courrier signé accompagné de la copie d’un titre d’identité à l’adresse suivante : Lorraine Tourisme – Abbaye des Prémontrés – BP 97 – 54704 PONT A MOUSSON CEDEX

Envoi