Relais des Châteaux Forts -Bitche
Cultuur

De trots
van bitche

2 dagen / 1 nacht

Vanuit Le Relais des Châteaux-Forts is het uitzicht op de Citadel van Bitche fantastisch. Deze vakantie in de Franse Moezelstreek is een heerlijk snoepreisje in het hart van het Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen.

Vanaf het terras van het hotel zie je de stadsmuren van Bitche. Je comfortabele kamer is puur gericht op ontspanning. De bar en het restaurant zijn modern ingericht. Op het menu: zelfgemaakte foie gras, un 'trou' met crémant gevolgd door eendenborstfilet met honingsaus, krielaardappeltjes en seizoensgroenten. De sauna is toegankelijk op aanvraag.
De Citadel van Bitche (op 1,4 km torent boven de stad uit. Bezoek dit in de 17e eeuw door Vauban gebouwde fort. Het Historisch Museum brengt de sociale aspecten van de oorlog onder de aandacht. De wirwar van tunnels geven via een filmcircuit een beeld van de weerstand van kolonel Teyssier en zijn mannen tegenover de Duitse troepen tijdens de Frans-Duitse oorlog van 1870. Aan de voet van de citadel ligt de bonte Vredestuin. Laat je bedwelmen door de geuren van de diverse thematuinen. Deze hedendaagse tuin wordt constant vernieuwd, al naargelang de inspiratie van de tuiniers.
Aan het meertje van Hasselfurth (op 2 km), een oase van rust gewijd aan recreatie, vind je ontspanning in een ongerepte natuur. De charme van het omliggende bos werkt meteen op je in.

Onze tip
De Simserhof (op 6 km) was een van de belangrijkste bunkers van de Maginotlinie. Duik in de kern van het fort via een speciaal parcours. De gids vertelt alles over het dagelijks leven van de 876 soldaten die er tijdens de Tweede Wereldoorlog gelegerd waren.

EB Logo Een door Lorraine Tourisme gecertificeerd bedrijf Meer hierover

Info

Dit arrangement bevat…
  • 1 overnacthing in tweepersonskamer met ontbijt
  • Vrije toegang op anvraag tot de sauna
  • 1 "menu du Fort"
  • 1 toegang voor de Citadel
  • 1 toegang voor vrij bezoek aan de 'Jardin pour la Paix' (de Vredestuin)
Niet bij het arrangement inbegrepen...
  • Drank
  • Toeristenbelasting
Geldigheidsdatum

Van 30/04 tot 01/10/2019 - de Vredestuin is op maandag gesloten, behalve in juli en augustus.

Localisation

Les informations recueillies à partir de ce formulaire sont nécessaires au traitement de votre demande (sauf mention contraire). Elles sont enregistrées et transmises au pôle marketing et digital de Lorraine Tourisme en charge du traitement de votre demande d’information touristique. Ces données sont conservées 3 ans. Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux données vous concernant, que vous pouvez exercer en adressant une demande par courriel à contact@tourisme-lorraine.fr ou par courrier signé accompagné de la copie d’un titre d’identité à l’adresse suivante : Lorraine Tourisme – Abbaye des Prémontrés – BP 97 – 54704 PONT A MOUSSON CEDEX

Envoi