CRT LORRAINE
Cultuur

Toverachtige nacht
in een abdij

2 dagen / 1 nacht
10%

Speciaal groepstarief voor groepen vanaf 10 volwassenen.

Breng een nacht door in het hart van de Premonstratenzer Abdij , een Historisch Monument uit de 18e eeuw dat beschouwd wordt als een van de mooiste voorbeelden van kloosterarchitectuur in heel Lorraine.

De moderne, comfortabele driesterrenkamers in een uitzonderlijke setting geven uitzicht op de Moezel of de Geurentuin.
Laat je tijdens je verblijf meevoeren in de sfeer van de abdij bezoek (gratis) dit fraaie monument vol bijzondere barokke en klassieke elementen zoals de vorstelijke ronde, ovale en vierkante trappenhuizen, de historische zalen zoals de refter van de kanunniken waar het ontbijt geserveerd wordt, en de schitterende abdijkerk.

Zin om Metz of Nancy te ontdekken? Beide steden liggen op 25 minuten rijden van de abdij. De stad Metz leent zich voor een veelzijdige culturele ontdekkingsreis (keizerswijk, kathedraal Saint-Etienne , Centre Pompidou-Metz…). In Nancy ontdek je prachtige art-nouveau-panden, het beroemde plein Place Stanislas, het Museum voor Schone Kunsten en het park Pépinière.
Pont-à-Mousson ligt dichter bij de abdij, en wel aan de overkant van de Moezel. Het stadje heeft een uniek driehoekig plein met arcades, het papier-machémuseum Au Fil du Papier , en natuurlijk het strand van het recreatiecentrum Grand Bleu waar talloze ludieke en sportieve activiteiten georganiseerd worden in het zomerseizoen.

Onze tip
In december word je in het feestelijk verlichte Lorraine ontvangen in een warme kerstsfeer. In veel steden in Lorraine als Metz en Nancy worden in de maand december kerstmarkten gehouden die draaien om het vakmanschap en de specialiteiten van de streek.

EB Logo Een door Lorraine Tourisme gecertificeerd bedrijf Meer hierover

Info

Dit arrangement bevat…
  • 1 overnachting in een 'comfort' tweepersoonskamer met ontbijtbuffet
  • 1 bezoek aan het papiermuseum ‘Au fil du papier’ van Pont-à-Mousson
  • 1 bierassortiment van de Premonstratenzer Abdij op de kamer*
  • Vrij bezoek aan het historisch monument - park en 'Jardin des Senteurs' (geurentuin), afhankelijk van het seizoen
  • Toegang tot de tentoonstellingen in de abdij

*Overmatig gebruik van alcohol is schadelijk voor de gezondheit. Geniet, maar drink met mate.

Niet bij het arrangement inbegrepen...

Toeristenbelasting (€1/persoon/dag)

Geldigheidsdatum

Tot 31/12/2018 (museum gesloten op dinsdag)

Localisation

Les informations recueillies à partir de ce formulaire sont nécessaires au traitement de votre demande (sauf mention contraire). Elles sont enregistrées et transmises au pôle marketing et digital de Lorraine Tourisme en charge du traitement de votre demande d’information touristique. Ces données sont conservées 3 ans. Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux données vous concernant, que vous pouvez exercer en adressant une demande par courriel à contact@tourisme-lorraine.fr ou par courrier signé accompagné de la copie d’un titre d’identité à l’adresse suivante : Lorraine Tourisme – Abbaye des Prémontrés – BP 97 – 54704 PONT A MOUSSON CEDEX

Envoi