Destination vélo

5 grote fietstochten
voor op vakantie

Fiets je voor de sport of voor de lol? Bekijk snel onze selectie fietsroutes!
Adressen om te overnachten en te eten, speciale voorzieningen voor fietsers, veilige parcoursen, bezienswaardigheden… overal is aan gedacht in Lorraine. Geniet vrij en onbelemmerd van de uitgestrekte landschappen van deze ideale fietsbestemming. Bekijk onze vijf grote fietstochten in Lorraine voor een korte of langere vakantie.

Tocht 1

Maasfietsroute

Fietsen langs de Maas, van de bron in Lorraine naar de monding in Nederland of andersom. De Maasfietsroute bestaat uit 36 etappes voorzien van overnachtingsadressen en bezienswaardigheden.

Deze internationale fietsroute is ideaal voor fietsers van elk niveau en volgt de Maas, een van de langste rivieren van Europa, door België en Nederland over meer dan 1.000 kilometer. Je fietst door een landelijke omgeving in de Vogezen, langs herdenkingsplaatsen in Verdun, je smult van streekproducten in Commercy… een natuurlijke fietstocht in alle rust langs het water.

De fietsroute

en al onze adressen

Tocht 2

Boucle de la Moselle

Ontdek het zuiden van het departement Meurthe-et-Moselle langs het water in deze landelijke fietstocht aan de rand van Nancy. Een uitstapje van enkele uren of een tocht van meerdere dagen in je uppie, met vrienden of je gezin.

De Boucle de la Moselle telt 85 kilometer fietspaden. Onderweg bezoek je de kathedraal van Toul en de art nouveau in Nancy, je proeft de wijnen van de Côtes de Toul en de madeleines van Liverdun, je ontdekt de rijkdommen van deze streek. Op de fiets, te voet of met de boot, knijp er tussenuit in een ongerepte natuur om de dagelijkse beslommeringen even helemaal los te laten en nieuwe energie op te doen.

Parcoursbekijken
Tocht 3

Fietsroute langs het Saarkolenkanaal

Vanaf de aardewerkstad Sarreguemines gaat het kanaal door het Saardal, de Elzas en het Regionaal Natuurpark van Lorraine.

Deze grensoverschrijdende route verbindt Londen met Rome via Brussel, Luxemburg en Straatsburg. In Frankrijk gaat de tocht langs de Saar tot Sarreguemines, en daarna verder op het jaagpad van het Saarkolenkanaal tot het Marne-Rijnkanaal. Veel stukken zijn fietsvriendelijke Voies Vertes. Stop voor een pauze in de natuur tussen de meren van Gondrexange en bezoek de Scheepslift van Saint-Louis-Arzviller!

De fietsroute

Handig om te weten

Accueil Vélo, speciaal label voor fietsers

Accueil Vélo is een Frans fietslabel, te herkennen aan het logo met een witte fietser tegen een groene achtergrond. Accueil Vélo garandeert een kwaliteitsontvangst en -services langs fietsroutes.

Véloroute

Een Véloroute is een zo veilig mogelijke fietsroute van gemiddelde of lange afstand. Het parcours is prettig te fietsen op speciale aangelegde paden en rustige binnenwegen, grote hoogteverschillen worden zo veel mogelijk vermeden.

Travel light...

Fietsenverhuur en reparatie, bagagevervoer, levering van fietsen op het station, belangrijke bezienswaardigheden en monumenten… in Lorraine zet iedereen zich in voor het welslagen van jouw vakantie.

Tocht 4

De Moezel-Saône Blauwe Route op de fiets

De Moezel-Saône Blauwe Route op de fiets, van Luxemburg naar Lyon doorkruist Lorraine van noord naar zuid via het platteland en door steden.

De Moezel-Saône Blauwe Route op de fiets, gaat meer dan 250 kilometer door Lorraine. Breng een bezoek aan de hoogoven U4, nu een eigentijds kunstwerk, maak een citytrip in Metz en Nancy, stop in Épinal om de beroemde prenten te bekijken… De tocht gaat langs de Moezel door de landelijke natuur van Lorraine.

Meer info
Tocht 5

Fietsen in Épinal en omgeving

Vertrek uit Épinal om de Vogezen te ontdekken op een van de talloze fietsroutes door de bossen of op Voies Vertes.

Épinal ligt midden in de Vogezen en is een echte fietsbestemming. Fiets je liever op een gewone fiets of ben je eerder mountainbikefan, iedereen haalt zijn hart op tijdens een fietsvakantie met het gezin of met vrienden. Topsporter Julien Absalon – geboren in Remiremont, dubbel Olympisch kampioen en vijf keer wereldkampioen mountainbike – traint regelmatig in de bergen van de Vogezen!

De fietsroute

Vakantie puur natuur in Lorraine

Lorraine is dé bestemming voor natuurvakanties. Er is een uitgebreide keuze aan recreatie en activiteiten in de buitenlucht. In het voorjaar wandelen in de bloeiende mirabellenboomgaarden, 's zomers zwemmen in de meren, tochten maken in bont gekleurde bossen in de herfst, in elk seizoen ontdek je wel wat nieuws.

Ik schrijf me in op de newsletter

Vond je dit artikel leuk?

Bedankt voor de beoordeling!

Jouw mening telt voor ons, we zouden graag willen weten of dit artikel je van nut is geweest.

Gemiddeld cijfer: (4.4/5)